گروه صنعتی ایرانخودرو در تشریح فرآیند تامین قطعات و مجموعههای خودرویی عنوان کرد: «براساس راهبرد توسعه ساخت داخل و عمق خودکفایی محصولات، در سال جاری سرانه مصرف ارز برای هر محصول ایرانخودرو نسبت به سال گذشته کاهش ۲۵درصدی داشته است.»
خودروساز بزرگ کشور ضمن تاکید بر اینکه تهیه قطعات ساخت داخل در زنجیره تامین محصولات ایرانخودرو اولویتی غیرقابل تغییر است، تصریح کرد: «با وجود استاندادهای ۸۵گانه که این شرکت را ناگزیر به واردات برخی قطعات جدید کرد، سرانه واردات خارجی برای هر خودرو بیشاز ۲۵درصد کاهش یافته است.»
ایرانخودرو با تصریح اینکه «براین اساس، تنها در موارد معدودی مبتنیبر اصل حفظ کیفیت و پایین نگه داشتن قیمت تمامشده ناگزیر به واردات برخی قطعات محدود هستیم»، با تشریح مواردی که ناچار به تامین قطعات از منابع خارجی می شود، عنوان کرد: «درصورتیکه تامینکننده، قطعهای را بدون ارزش افزوده و صرفا بهعنوان واسطهگر از منابع خارجی تامین کند یا اینکه قطعه تولیدی در کشور حائز شرایط کیفی استاندارد نباشد، شبکه تامین ایرانخودرو بهناچار برای تامین قطعه از منابع خارجی اقدام میکند. ظرفیت تامینکنندگان داخلی نیز از دیگر عوامل موثر در تعیین منبع تامین ایرانخودرو به شمار میرود و درصورتیکه تامینکنندگان داخلی امکان تامین شمارگان مورد نیاز خطوط تولید را نداشته باشند، ایرانخودرو برای جلوگیری از افت تولید در خطوط خود و عقبافتادن از برنامه پیشبینی شده، به تامین از منابع خارجی روی میآورد.»
منافع خرید بیواسطه ایرانخودرو از منابع خارجی برای مصرفکنندگان
بررسیها نشان میدهند؛ در مواردی که قطعات از منابع خارجی با واسطه تامین شده، قیمت تمامشده آن افزایش قابل توجهی یافته که بهصورت مستقیم در بهای تمامشده محصول اثر گذاشته و به زیان مصرفکنندگان بوده، این در حالی است که خرید مستقیم ایرانخودرو از منابع خارجی در قطعاتی که امکان تامین داخلی را نداشتهاند، امکان دریافت تخفیفات قابلتوجهی را از طرف خارجی ایجاد کرده که در این زمینه مبالغ قابلتوجهی شناسایی شده است.
اطلاعات گروه صنعتی ایرانخودرو مربوط به آمار تولید و حجم خرید در هفتماهه امسال حکایت از کاهش قابل توجه سرانه ارزبری محصولات ایرانخودرو به میزان ۲۵درصد نسبتبه مدت مشابه سال گذشته دارد.
این کاهش در شرایطی محقق شده است که بهواسطه اجباریشدن استانداردهای ۸۵گانه، ایرانخودرو ناچار به تامین برخی از قطعات از منابع خارجی شده است که تولیدکنندگان داخلی توان یا ظرفیت تولید و تامین آن را نداشتهاند.
اجرای ۱۰۰ پروژه کیفی در قالب ۱۰۰ واریانت در ۶ گروه محصولی
گروه صنعتی ایرانخودرو بهعنوان بزرگترین خودروساز کشور، همواره به دنبال توسعه محصولات خود با تکیه بر توان طراحان، مهندسان و تامینکنندگان داخلی بوده و طبق منویات مقام معظم رهبری به حفظ رونق تولید و اشتغال در جامعه کار کشور مبادرت ورزیده است.
این خودروساز خود را متعهد به حرکت براساس نقشه راه توسعه صنعت خودرو دانسته و تاکید کرده؛ در ماههای اخیر با اجباریشدن استانداردهای ۸۵گانه، بهمنظور عرضه محصول باکیفیت ۱۰۰ پروژه در قالب ۱۰۰ واریانت در شش گروه محصولی و شش سایت تولیدی خود را به اجرا گذاشته که این پروژهها سبب بهبود کیفیت و استاندارد محصولات شده است. این در حالی است توان و ظرفیت تولید داخل برخی قطعات برای محصولات ارتقا یافته وجود نداشته و واردات آن از منابع خارجی اجتنابناپذیر بوده است.
ازجمله این قطعات میتوان به آمپر چهارگانه تمام دیجیتال، پلوس، ESC، برفپاککن ژلهای، KEYLESS، دوربین ۳۶۰ درجه اشاره کرد که با وجود محدودیت در تامین منابع ارزی، ایرانخودرو ناچار به تامین از منابع خارجی بوده است. این در حالی است که در صورت امکان تولید توسط سازندگان داخلی با قیمت و کیفیت رقابتی، ایرانخودرو آمادگی تامین از سازندگان را در اولویت خود قرار خواهد داد.
حمایت از ساخت داخل با رویکرد ارتقای کیفیت و کاهش قیمت
در همین راستا، مدیرعامل ساپکو که برای حضور نمایشگاه قطعات خودرو مشهد، شرکت در مراسم افتتاحیه و راهاندازی خطوط تولید جدید سه قطعهساز خراسانی و بازدید از شرکتهای قطعهساز استان خراسان، به این سه استان سفر کرده بود، حمایت از ساخت داخل قطعات با رویکرد ارتقای کیفیت قطعات و عرضه محصولات با قیمت هدف و رضایتمندی مشتریان را از اولویتهای شرکت ساپکو در مدیریت زنجیره تامین دانست.
کیانوش پورمجیب ضمن تاکید بر حمایت کامل از قطعهسازان و سرمایهگذاران حاضر در مسیر خودکفایی با عمق بالا تصریح کرد: «این صنعتگران با اقدامات خود زمینهساز افزایش امنیت اجتماعی در جامعه هستند و با تعداد بسیار محدودی که نام قطعهساز را خدشهدار کرده و بدون ارزش افزوده به واردات میپردازند، متمایز هستند.»
وی در این بازدیدها، ضمن تاکید بر توسعه و تعمیق ساخت داخل همزمان با ارائه بهترین کیفیت در محصولات، تسریع در تامین و تولید و همچنین توسعه دانش فنی و فناوریهای موردنیاز را ضروری دانست.
پورمجیب همچنین با اشاره به حرکت این مجموعهها به سمت نوآوریهای متناسب با محصولات جدید ایرانخودرو، توام با رویکرد ارتقای دوام، ایمنی و استانداردسازی تولید، بر رقابتیکردن قطعات با قیمت هدف منصفانه و عادلانه مبتنی بر الگوبرداری آگاهانه از شرکتهای برتر تاکید کرد.